Hogyan gyorsítjuk fel az aerobik mixeket?

Minden óra és minden aerobik edző más. Van aki lassabb, 100Bpm-es tempóra szeret dolgozni, és van aki 160Bpm-en pörög. Mindenkinek minden mixet fel tudunk gyorsítani az igénye szerint? - Majdnem.


(BPM= Beat Per Minutes, vagyis a percenkénti ütemszám)

A zenéket sem lehet a végtelenségig gyorsítani. A nemrég elkészült Latin MaxiMixben szereplő zenék eredeti tempója 93-105Bpm között található. Sőt, van benne egy-két 110Bpm-es dal is. Mivel a fülünk és az ízlésünk úgy van kalibrálva, hogy toleránsabbak vagyunk a zenék gyorsítására, mint a lassításra, így alaptempónak a 110Bpm-et adtam meg. Ebben készült el a mix alap verziója. Ez 5-20% közötti gyorsítást eredményezett dalonként.

Hogyan gyorsítom fel a mixet?

Ha nem akarjuk, hogy nyávogjon a mix, vagy mindenki olyan hangon énekeljen, mintha előtte héliumlufit szívott volna, akkor a számítógéphez kell fordulnunk. Egy speciális programban a gyorsítási funkció algoritmusa segítségével képesek vagyunk úgy gyorsítani a dalokat, hogy azok megőrzik az eredeti hangmagasságukat. Hogyan? Itt jön a varázslat.

Az algoritmus a gyorsításnál bizonyos időközönte kivágja a hangok egy részét a zenei hullámból. Lassításnál ugyanezeket duplázná. Ez nem azt jelenti, hogy eltűnik egy ütem. Normál esetben, egy 5-20%-os gyorsításnál ezek a kivágások nem, vagy alig hallhatóak, mivel csak milliszekundumokról van szó.

Ha viszont magasabb százalákkal szeretnénk felgyorsítani a zenét, akkor értelemszerűen több hasznos anyagot kell kivágnia a programnak a zenéből. Így előfordulhat, hogy a dob basszusa nem lesz olyan tiszta, vagy az énekből eltűnnek olyan úgynevezett felharmónikusok, olyan hangok, amitől már nem fog olyan gyönyörű tisztán szólni a dal, mint amilyennek a zeneszerzője megálmodta. 
Persze erre is megvannak az egyedi megoldások.
Van olyan algoritmus, ami figyeli a zenében a lábdobot, a basszust és szándékosan nem onnan vágja ki azokat a pirinyó kis részleteket, hogy az ne sérüljön. Van algoritmus, ami meg éppen az énekre koncentrál, hogy a szavak maradjanak érthetőek és van ami inkább a hangszerekre fókuszál a nagyobb gyorsításnál, ám itt meg lehet, hogy a basszus szenvedi meg a gyorsítást. Hogy ne legyen olyan egyszerű, vannak amik ezek ötvözeteik, ám egy biztos: büntetlenül nem lehet a zenék tempóját megváltoztatni.


Nem mondom, hogy a magasabb százalékú gyorsítástól használhatatlanná válik a mix, de mindenki hallgassa meg és ítélje meg a saját ízlése, minőségi igénye alapján!

Milyen tempójú aerobic mixre dolgozz?


Az edzésedet te határozod meg. Az edzés tempóját is te szabod meg, én csak igyekszem kiszolgálni téged a mixeimmel. Nálam minden mix egy alap tempóban készül el, amit több féle tempó variációra felgyorsítok.

Az aerobic dance mixek általában 130Bpm-ben készülnek nálam. Ezekben sok esetben olyan dal is van, aminek az eredeti tempója 123bpm. Ezt az én hallásom alapján, amíg még vállalható a gyorsítás, max. 20%-kal gyorsítanám fel. 123x1,2%=147,6Bpm. Ennek ellenére minden mixből készítek 150, 155 és 160Bpm-es verziót is, mert ezekre van igényetek. Hallgasd meg, és ha neked is tetszik, akkor használd nyugodtan, ha nem, akkor dolgozz lassabb tempóra, vagy keress olyan mixet, amiben az eredeti zenék is gyorsabbak (ez a sokkal ritkább).
A mai sláger dance zenék általában 123-133Bpm között találhatók.

Abban a vísszhangos teremben, ahol egy ezeréves, leharcolt hifitorony erőlködik, recseg, ropog, esetleg ahol torzításig üvölt a hordozható lejátszó hangszórója, tökmindegy lesz, hogy milyen hangok felharmonikusait vágta ki az algoritmus. Ha viszont fellépni mész, ahol komoly hangosítás van, vagy olyan teremben dolgozol, ahol egy drága, minőségi cucc van installálva, akkor már érdemes odafigyelni a mixed minőségére, mert saját magad járatod le, ha valami borzasztó hangzású mixszel érkezel.

Pont ezért én különös hangsúlyt fektetek a mixeim megszólalásának a minőségére. A latin aerobic mixeket egyszerűen nem voltam hajlandó 160Bpm-re felgyorsítani. Egy 93Bpm-es zenénél ez már 72%-os gyorsítást jelentene, ami már olyan hallható minőségromlással jár, amihez én nem adom a nevem.
Az én algoritmusom által felgyorsított aerobic mixekre Tatarek Rezső, vagy Béres Alexandra rendszeresen dolgozott Fittarénán, Fibalance-on, ahol nagyszínpadon, koncerthangosításon is kiválóan szólaltak meg.
Javaslom, hogy te is figyelj oda a mixeid minőségére!

Ha bármi kérdésed van a témával kapcsolatban, akkor írj bátran!

Üdv: Dj Catana

Régebbi AerobicDj mixekAz első mix a legfrissebb. Kattints az  gombra és hallgasd meg az előzőeket is! Ha nem állítod meg, akkor a lejátszó folyamatosan játsza az AerobicDj mixeket.

A teljes mixek letöltéséről érdeklődj a Facebook oldalunkon privát üzenetben!

Csatlakozz a Fittoldalhoz!

> Fitnesz marketing cikkek, tréningek
> "Fitnesz Online Marketing Út" című könyv
> Élő edzés közvetítés
> Informatikai, és marketing támogatás
> Karan-tréning


TÖLTSD LE MOST INGYEN!

.... a teljes egy órás verziótLETÖLTÉS!

Catana Mixek Podcast

Töltsd le a telefonodra és vidd magaddal!
Üzemeltető: Blogger.

Letöltések:


AerobicDj Mix Letöltés
A letöltésről érdeklődj FB oldalunkon!


A MiniMixeket itt találod: mixcloud.com/aerobicdj/

Partnereink:

Fitnesz Online Marketing Út
Marketing könyv nem csak Fitnesz edzőknek

Média Iroda
Google hirdetéskezelés, Webszerkesztés, SEO

Retró Házibuli
Retró bulik és mixek minden mennyiségben

Karaoke Műsor
Karaoke műsor rendelés

Esküvő Dj Műsor
Esküvői dj műsor rendelés

AerobicDj

Címkék:

aerobic dj (41) aerobic mix (23) letöltés (18) aerobik mix (17) aerobik zene (16) catana (16) aerobic dj mix catana (13) dj catana (12) aerobic music (11) fellépések (10) iron box (9) Béres Alexandra (8) aerobic dj mix happy catana (8) fitness mix (8) ingyen mix (8) tatarek rezső (8) aerobic (7) aerobicdj (7) aerobik dj (7) coca cola (7) dance aerobic (7) workout mix (7) aerobic deejay (6) aerobic zene (6) aerobik mix letöltés (6) dj mix (6) fitnesz zene (6) mix (6) súlykontroll (6) zene (6) aerobic mix letöltés (5) fitness (5) fitnesz mix (5) step aerobic (5) aerobik (4) angyal virág (4) download (4) fitness zene (4) ingyenes (4) killer (4) kistarcsa (4) testébresztő (4) workout music (4) aerobik music (3) aeroic dj (3) fitnes music (3) fitnesz dj (3) free (3) kickbox (3) latin mix (3) letöltés aero (3) mixcloud (3) podcast (3) promó (3) völgy fitness (3) workout (3) Cseresnyés Beáta (2) aerobic dj mix (2) alakformáló (2) box aerobic music (2) chart (2) djcatana (2) facebook (2) fitbalance (2) fitbox (2) fitnes mix (2) fitness music (2) fitneszdj (2) gilda-max (2) gymstick mix (2) gymstick mix letöltés (2) house (2) ingyenes letöltés (2) itunes (2) magyar dance (2) magyar mix (2) mp3 aerobik (2) no.1 (2) retro mix (2) sport (2) step kondi (2) sxl (2) syma (2) élő dj (2) 105bpm (1) 110bpm (1) 2016 (1) 2017 (1) a91 (1) aerobicmix (1) aerobicmusic (1) aerobik musik (1) ajánló (1) beactive (1) bemutató (1) bpm (1) buczkó péter (1) catana mixek (1) dance aerobic zene (1) dance aerobik (1) dance update (1) deep mix (1) despacito (1) dj mix letöltés (1) dj program (1) dj tréning (1) djmix (1) edzés közvetítés (1) edző frusztráció (1) edzőterem (1) erősítés (1) felmérés (1) finesz zene (1) fitness dj (1) fitnessdj (1) fitnesz marketing (1) fitnesz mp3 (1) fitnesz online (1) fittarena (1) fittmix (1) free download (1) free license (1) freemix (1) get up (1) gold center (1) gumikötél mix (1) gymstick zene (1) highenergy (1) ingyen (1) ingyen letöltés (1) kangoo (1) kangoo zene (1) kettlebell (1) kérdőív (1) latin aerobic (1) latin maximix (1) maradjotthon (1) maximix (1) maximix 2 (1) military (1) mixek (1) mobil dj (1) mp3 (1) mp3 dj (1) mp3 mixek (1) my beauty mix (1) no copyright music (1) nocopyrightmusic (1) nova-sun (1) női edzőterem (1) online edzés (1) onlinemix (1) otthoni edzés (1) oxygen (1) perfect day (1) podcast addict (1) prezentáció (1) prezi (1) rendezvény (1) rnb (1) rock (1) spinning (1) sport mix (1) sport music (1) step (1) stream (1) summer (1) summer jam mix (1) vigassy saci (1) workout download (1) workoutmix (1) worout mix (1) zene gymstick edzéshez (1) zene gyorsítása (1) zenék edzésekhez (1) zumba mix (1) zumba zene (1)