Aerobic óra Mp3 fájlokkal - tényleg elavult a CD?

Éveken át kazettáztak az aerobic edzők. A kazetták szalagjai megnyúltak, elkoptak. Akkoriban minőségi változást jelentett a CD formátum megjelenése. Mára ezt is kezdjük kinőni. Mp3 lejátszóról hallgatod a zenéket utazás közben, vagy az okostelefonoddal ami mindig ott lapul a zsebedben. A discmant már mindenki nyugdíjazta. Ott figyel a táblagép a táskádban, amit szintén szuperül használhatnál. Vagy használod is?

Mp3 Aerobic mixek - leváltjuk a CD-t!

Tényleg elavult a CD használata az aerobik órán? IGEN!
Tényleg meg kell tanulni az új technikákat? IGEN!
Tényleg alkalmas lehet a telefonom Mp3 lájátszónak? IGEN (ha olyan okostelefonod van)
Könnyű megtanulni az új eszközök használatát? IGEN! (ha van aki megmutatja)

Kinek szól ez a cikksorozat?

Az új cikksorozatommal azoknak szeretnék segíteni akikben már megérett az igény a változtatásra. Ha az alábbiak özül bármelyik kérdésre igennel válaszolsz, akkor neked szól ez a cikksorozat.

- CD-t használsz az óráidon?
- Letöltöd az Mp3 fájlokat és kiírod CD-re?
- Szeretnél fejlődni?
- Szeretnél új technikai lehetőségeket megismerni?
- Mp3 lejátszót használsz, de szeretnéd megismerni a különböző lejátszó programokban rejlő  lehetőségeket?
- Te is észrevetted már, hogy discman helyett már a telefonjukat hallgatják az emberek utazás közben?
- Neked is vannak mp3 aerobic mixeid?
- Gondolkoztál már azon, hogy miért lehet jobb mp3-mal dolgozni CD helyett az aerobic órán?


Fejlődj, képezd magad!

Ha aerobic oktató, fitnesz edző vagy akkor tisztában kell lenned a fejlődés, a trendek követésének fontosságával. Ha követed a trendeket, akkor rendszeresen jársz fitnesz workshopokra, rendezvényekre, ahol új eszközöket, stílusokat, koreográfiákat, módszereket tanulhatsz. A fitnesz egyik legfontosabb eszköze a zene. Itt is követni, alkalmazni kell az újdonságokat.
Te sem kazettáról dolgozol már, mert van jobb minőségű, egyszerűbb kezelhetőségű és több szolgáltatási funkciót nyújtó eszköz.

Eljött az ideje, hogy leváltsuk az aerobic CD-ket!

Ez nem egyszerű feladat. A legtöbb aerobic oktató, fitnesz edző nem technikai guru, nem informatikus, se nem dj. Most mégis programokkal, számítógépekkel, fájlokkal kell foglalkozni. Ez nem fog segítség nélkül menni. Ma más egy egyszerű telefonáláshoz is számítógépet használsz. Ott a zsebedben az az okostelefon is egy számítógép saját operációs rendszerrel, programokkal és fájlokkal.
Ahogy meg tudtad tanulnod a telefonodon az SMS küldést, vagy az emailezést, úgy ezt is meg tudod tanulni.

Nézzük, hogy mik voltak az előnyei és mik a hátrányai és mennyivel jobb mp3 zenei fájlokkal dolgozni, mint CD-vel.

A CD előnyei:

- Nem kell új technikához hozzászoknod. A CD-nek jelenleg is két nagy vonzereje van. Az egyik, hogy nem igényel semmi változtatást, fogod a lemezt betolod a lejátszóba és megy. Nem kell programokat telepíteni, nem kell új technikára átszoknod.
- Lehet léptetni. A másik előnye, hogy dalonként tudod léptetni a mixet (ha úgy lett kiírva a lemez).
Az előnyei ebben ki is merültek, most nézzük, hogy mik a hátrányai.

A CD hátrányai:

- A lejátszók elhasználódnak, tönkremennek. A termekben igen nagy terhelésnek vannak kitéve a lejátszó berendezések. Naponta 5-8 órát is működhetnek, ami a mechanika és a lézerfej elhasználódásához vezet. Egy idő után azt veszed észre, hogy ugrálnak a lemezek, nehezen, vagy egyáltalán nem olvassa be azokat.
- Nincs mindenütt sebességszabályzós CD. Szerencsések azok az edzők ahol a termekbe sebességszabályzós CD lejátszókat használnak, de nem mindenütt van ez így. Ha több féle órát tartasz, akkor több féle tempóban kell, hogy meglegyen a műsorod.
- CD-s mappát kell cipelned. Mindig vinned kell magaddal egy CD-s mappát, amely mérete attól függ, hogy hány és milyen órákat tartasz egy nap, hogyan válogatod össze a műsorod. Elég kellemetlen ezt egész nap magaddal hurcolnod.
- Körülményes óra közben CD-t cserélni. Sokan vannak akik óra közben cserélik a CD lemezük. Pl az edzés közben egy új koreográfiához, vagy egy új edzéstervhez új zenét tesz be az aerobic edző.
Van aki az óra végén cserél lemezt, mert levezető, nyújtó zenét tesz be. Számtalan oka lehet amiért óra közben lemezt kell cserélni. CD kivesz, új CD betesz (szerencsénk van, ha elsőre beveszi a lejátszó), ez mind idő kiesés, megtöri az órát.
- Sérülékenyek a lemezek. Ezeket a CD-ket aktívan használod. Karcolódnak, dörzsölődnek, sérülnek. Még a legóvatosabb használat mellett is előfordulhat, hogy elhasználódik egy lemez. Nem a lemezjátszóban, bár találkoztam más olyan készülékkel aminek a feje összekarcolta a lemezt, mert hozzáért, de a sok mappázástól, tokozástól óhatatlanul karcolgatjuk a lemezt. Előbb utóbb használhatatlanná válnak.
- Elveszítheted a lemezeket. Jelentkezzen akinek már sikerült az óra után bent felejtenie a lemezt a lejátszóban, vagy ottfelejtenie a pulton! Ez szinte mindenkivel előfordult már.

Mi az az Mp3?

Ez egy zenei fájl. Egy adatcsomag. A zenét a megfelelő programokkal a CD lemez kapacitásának a tizedére le tudják úgy tömöríteni, hogy ne halld a minőség romlását. A vájt fülűek most ne vitatkozzanak, ez nem hifi oldal.

Az Mp3 hátránya:

- Új technikát kell megtanulnod. Ennek bonyolultsága csak attól függ, hogy mik az igényeid.  A CD lemezeid le kell digitalizálni, ha nincsenek mp3-as mixeid. (Az új mixeket már mp3-ban töltheted le).

Az Mp3 előnyei:

- Egyszerűbb a mixek beszerzése. Letöltöd és kész. Nem kell várni a postásra.
- Egyszerűbb a tárolása, kisebb helyen elfér. A teljes CD-s mappád elfér a telefonodban amit amúgy is magaddal viszel. A Mixeket napközben, utazás közben is tudod hallgatni, így felkészülhetsz az órádra.
- Nem karcolódik össze. Csak digitális jelfolyam van, nincs mechanikai mozgás, így ne fog egy mixed sem tönkremenni.
- Te állíthatod össze a műsort. Playlistet készíthetsz, a mixek, zenék sorrendjét szabadon variálhatod.
- Indítási, ugrási pontokat állíthatsz be egy mixbe. Az Mp3 formátum nem alkalmas arra, hogy számonként léptethesd a mixed. Arra viszont alkalmasak a lejátszó programok, hogy különböző indítási vagy ugrási pontokat helyezz el a mixeden, ahová egy gombnyomással odaugorhatsz.
- Sebességet tudsz állítani. A megfelelő lejátszó programmal szabadon variálhatod a mix sebességét.
- Mixelni tudsz. Mix, vagy zene váltásnál át tudod keverni egyiket a másikba így nem lesz szünet. Ezt akár a program magától is megcsinálja, ha úgy állítottad be.

Ugye, hogy ezek fantasztikus lehetőségek? Ha hiszed, ha nem, mindezt a telefonoddal meg tudod csinálni, ha okostelefonod van. (Android, iPhone, Wndows Phone)A Cd minden tekintetben elavult rendszer (a laptopomban már nincs is CD-rom). Neked is meg kell tanulnod az új technikai eszközök használatát és ki kell alakítanod a saját eszköztárad, technikai módszered. Persze ez nem könnyű feladat. Onnantól kezdve, hogy lejátszó programokra és fizikailag nem megfogható zenei fájlokra bízzuk magunkat, egy kicsit úgy érezhetitek, hogy elvesztitek a kontrollt a zenéitek felett. Mintha a programok saját akaratuk szerint működnének, pedig ez nem igaz, csak meg kell tanulnod a kezelésük.

Hogyan tölts le Mp3-at? Hogyan tedd fel a telefonodra, vagy tábagépedre? Milyen lejátszó programot használj? Hogyan kell használni a programot? Több, mint két évtizedes dj múlttal a hátam mögött, informatikusként szeretnék neked ehhez segítséget nyújtani.
A következő írásomban ezekkel a kérdésekkel fogok foglalkozni.

Régebbi AerobicDj mixekAz első mix a legfrissebb. Kattints az  gombra és hallgasd meg az előzőeket is! Ha nem állítod meg, akkor a lejátszó folyamatosan játsza az AerobicDj mixeket.

A teljes mixek letöltéséről érdeklődj a Facebook oldalunkon privát üzenetben!

Csatlakozz a Fittoldalhoz!

> Fitnesz marketing cikkek, tréningek
> "Fitnesz Online Marketing Út" című könyv
> Élő edzés közvetítés
> Informatikai, és marketing támogatás
> Karan-tréning


TÖLTSD LE MOST INGYEN!

.... a teljes egy órás verziótLETÖLTÉS!

Catana Mixek Podcast

Töltsd le a telefonodra és vidd magaddal!
Üzemeltető: Blogger.

Letöltések:


AerobicDj Mix Letöltés
A letöltésről érdeklődj FB oldalunkon!


A MiniMixeket itt találod: mixcloud.com/aerobicdj/

Partnereink:

Fitnesz Online Marketing Út
Marketing könyv nem csak Fitnesz edzőknek

Média Iroda
Google hirdetéskezelés, Webszerkesztés, SEO

Retró Házibuli
Retró bulik és mixek minden mennyiségben

Karaoke Műsor
Karaoke műsor rendelés

Esküvő Dj Műsor
Esküvői dj műsor rendelés

AerobicDj

Címkék:

aerobic dj (41) aerobic mix (23) letöltés (18) aerobik mix (17) aerobik zene (16) catana (16) aerobic dj mix catana (13) dj catana (12) aerobic music (11) fellépések (10) iron box (9) Béres Alexandra (8) aerobic dj mix happy catana (8) fitness mix (8) ingyen mix (8) tatarek rezső (8) aerobic (7) aerobicdj (7) aerobik dj (7) coca cola (7) dance aerobic (7) workout mix (7) aerobic deejay (6) aerobic zene (6) aerobik mix letöltés (6) dj mix (6) fitnesz zene (6) mix (6) súlykontroll (6) zene (6) aerobic mix letöltés (5) fitness (5) fitnesz mix (5) step aerobic (5) aerobik (4) angyal virág (4) download (4) fitness zene (4) ingyenes (4) killer (4) kistarcsa (4) testébresztő (4) workout music (4) aerobik music (3) aeroic dj (3) fitnes music (3) fitnesz dj (3) free (3) kickbox (3) latin mix (3) letöltés aero (3) mixcloud (3) podcast (3) promó (3) völgy fitness (3) workout (3) Cseresnyés Beáta (2) aerobic dj mix (2) alakformáló (2) box aerobic music (2) chart (2) djcatana (2) facebook (2) fitbalance (2) fitbox (2) fitnes mix (2) fitness music (2) fitneszdj (2) gilda-max (2) gymstick mix (2) gymstick mix letöltés (2) house (2) ingyenes letöltés (2) itunes (2) magyar dance (2) magyar mix (2) mp3 aerobik (2) no.1 (2) retro mix (2) sport (2) step kondi (2) sxl (2) syma (2) élő dj (2) 105bpm (1) 110bpm (1) 2016 (1) 2017 (1) a91 (1) aerobicmix (1) aerobicmusic (1) aerobik musik (1) ajánló (1) beactive (1) bemutató (1) bpm (1) buczkó péter (1) catana mixek (1) dance aerobic zene (1) dance aerobik (1) dance update (1) deep mix (1) despacito (1) dj mix letöltés (1) dj program (1) dj tréning (1) djmix (1) edzés közvetítés (1) edző frusztráció (1) edzőterem (1) erősítés (1) felmérés (1) finesz zene (1) fitness dj (1) fitnessdj (1) fitnesz marketing (1) fitnesz mp3 (1) fitnesz online (1) fittarena (1) fittmix (1) free download (1) free license (1) freemix (1) get up (1) gold center (1) gumikötél mix (1) gymstick zene (1) highenergy (1) ingyen (1) ingyen letöltés (1) kangoo (1) kangoo zene (1) kettlebell (1) kérdőív (1) latin aerobic (1) latin maximix (1) maradjotthon (1) maximix (1) maximix 2 (1) military (1) mixek (1) mobil dj (1) mp3 (1) mp3 dj (1) mp3 mixek (1) my beauty mix (1) no copyright music (1) nocopyrightmusic (1) nova-sun (1) női edzőterem (1) online edzés (1) onlinemix (1) otthoni edzés (1) oxygen (1) perfect day (1) podcast addict (1) prezentáció (1) prezi (1) rendezvény (1) rnb (1) rock (1) spinning (1) sport mix (1) sport music (1) step (1) stream (1) summer (1) summer jam mix (1) vigassy saci (1) workout download (1) workoutmix (1) worout mix (1) zene gymstick edzéshez (1) zene gyorsítása (1) zenék edzésekhez (1) zumba mix (1) zumba zene (1)